vrijdag 12 november 2010

Game Dev Story

Wat is er op een stormachtige vrijdag heerlijker dan met je iPhone op de bank te kruipen en het weekend in te gaan met een verslavende game? Precies. Niets.

Game Dev Story - Het programmerend personeel. De getallen onderin staan voor de fun-factor van het spel, de creativiteit, graphics en het geluid.

Game Dev Story is een simulatiespel met redelijk wat diepgang. Je hebt een bedrijf opgericht dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van games. Hoewel je in het begin niet meteen weet hoe je een en ander aan moet pakken, wordt al spelende vrij snel duidelijk welke afwegingen er te maken zijn. Zo zul je het juiste personeel op de verschillende taken moeten zetten, slimme financiële keuzes moeten maken, je teamleden moeten bijscholen, bepalen welke genres je gaat ontwikkelen en voor welke consoles. Heb je geld voor dure contracten? Hoe ga je adverteren en fans aantrekken? Je games moeten namelijk wel verkocht worden. Als ze niet goed in de markt liggen, ontwikkelt je bedrijf zich ook niet verder. De mensen die je eindproduct reviewen, hebben daar ook invloed op. Uiteindelijk doe je het allemaal voor geld en te winnen prijzen.

Zo op het eerste gezicht heeft Game Dev Story simpele graphics en de vele keuze- en tekstschermpjes in het spel doen niet meteen vermoeden dat de game een waar juweeltje is. Verslavend en moeilijk weg te leggen. Want wie weet krijgt je volgende creatie wèl de geweldige reviews die ze volgens jou verdient.
Je hebt twintig jaar om van je bedrijf een succes te maken (al kun je langer doorspelen). Uren en uren plezierige speeltijd gegarandeerd. Wie mij niet op mijn groene ogen gelooft, kan altijd nog de enthousiaste reacties op een forum als dat van toucharcade.com lezen.

Game Dev Story kost op dit moment € 2,99, maar er is ook een gratis Lite-versie waarin je twee jaar kunt spelen om te zien of het spel je ligt.

Kopen? Ja/Nee

Downloaden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten